مقایسه دو هدست واقعیت مجازی Meta Quest 2 و Pico 4
در سالهای اخیر، شاهد ظهور هدستهای واقعیت مجازی همهکاره بودهایم که میتوانند بهطور مستقل بدون نیاز به رایانه یا کنسول اجرا شوند. هدست Meta Quest 2 یکی از بهترین و محبوبترین مثالها بین این هدستها است، اما اکنون با یک رقیب سرسخت بهنام Pico 4 روبرو شده است. این دو هدست واقعیت مجازی چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند و کدامیک از آنها بهترین گزینه برای شما است؟ در این مطلب به اکثر سوالات مربوط به مقایسه این دو هدست پاسخ خواهیم داد.
قیمت و در دسترس بودن
قیمت هدست Meta Quest 2 پس از عرضه افزایش یافت و اکنون با قیمت ۳۹۹ پوند به فروش میرسد. این در حالی است که هدست Pico 4 با قیمت ۳۷۹ پوند بهفروش میرسد. البته در حال حاضر هیچ برنامهای برای عرضه Pico در ایالات متحده وجود ندارد.
طراحی
هر دو Meta Quest 2 و Pico 4 هدستهای همه کارهای هستند و نیازی به سیم ندارند. در نگاه اول، پوشش پلاستیکی سفید این دو هدست طراحی آنها را شبیه یکدیگر میکند. Pico دارای یک گیره مشکی در جلو است که کمی شبیه یک عینک اسکی است. Pico 4 با یک نوار پلاستیکی که سر شما را احاطه کرده میکند، پشتیبانی بهتری از سر شما ارائه میدهد. شما میتوانید با چرخاندن یک صفحه در عقب هدست، راحتی هدست را متناسب با نیازهای خود تنظیم کنید. در همین حال، هدست Meta Quest 2 به جای آن از تسمههای الاستیک استفاده میکند که تنظیم آنها کمی دشوارتر است و پس از استفاده طولانی مدت از جای خود خارج میشوند.
هدست Pico 4 همچنین به طور قابل توجهی کوچکتر از Quest است. وزن ۲۹۵ کیلوگرمی آن در مقایسه با وزن ۵۰۳ گرمی هدست Quest قطعا تاثیر بسزایی در استفادههای بلندمدت دارد. هدست Pico با استفاده از لنزهای پنکیکی توانسته به این طرح دست یابد. این فناوری به دو لنز داخل هدست اجازه میدهد تا نزدیکتر به هم بنشینند و در نتیجه محفظه ترو تمیزتری ایجاد شود. داشتن فرم سبکتر فواید متعددی دارد و فشار کمتری به سر شما در طول ساعات طولانی وارد میشود.
هدست Pico به طور هوشمندانه سلول باتری را در بند عقب تعبیه کرده است که در نتیجه توزیع وزن بهتری نسبت به Quest دارد. هنگام استفاده از هدست Meta Quest، ممکن است احساس کنید که پیشانی شما را به سمت پایین میکشد که میتواند منجر به تجربهای آزار دهنده شود. هدست Pico 4 همچنین فاقد جک هدفون است، بنابراین اگر می خواهید به جای بلندگوهای یکپارچه از یک جفت هدفون استفاده کنید، باید از هدفونهای بیسیم استفاده کنید. هدست Quest چنین مشکلی ندارد و دارای جک هدفون، بلندگوهای یکپارچه و پشتیبانی از بلوتوث است.
کنترلر
کنترلرهای Meta Quest 2 و Pico 4 تقریباً یکسان هستند. هر دو دارای فناوری ردیابی هستند و ورودیهای مشابهی دارند. ورودیهایی مانند دکمههای رو به جلو در بالا، یک آنالوگ در هر کنترلر و تریگرهای عقبی در این کنترلرها موجود هستند.
چگونه تصاویر Meta Quest را روی دستگاههای دیگر به اشتراک بگذاریم؟
این تریگرها برای شبیهسازی حرکات دست در زندگی واقعی استفاده میشوند، چه در حال برداشتن یک شی باشید یا بخواهید انگشتانتان را جمع کنید تا به کسی مشت بزنید. کنترلرهای Pico 4 همچنین کمی بلندتر هستند و فضای بیشتری را برای بهدست گرفتن کنترلر ارائه میدهد. اگرچه این بدان معنی است که نگهداری از آنها در کیف کمی دشوارتر است. شایان ذکر است که هردو کنترلر به باتریهای قلمی نیاز دارند، بنابراین نمیتوانید آنها را با یک کابل USB شارژ کنید. اگرچه چنین ویژگیای در سال ۲۰۲۳ مایه شرمسازی است، حداقل نیاز نیست همیشه نگران شارژ کردن آنها باشید.
مشخصات و عملکرد
هر دو هدست Meta Quest 2 و Pico 4 از تراشه Qualcomm XR2 پشتیبانی میکنند. پس میتوانیم عملکرد مشابهی را انتظار داشت. این دو هدست میتوانند مجموعه عظیمی از بازیهای واقعیت مجازی را اجرا کنند و تنها عناوینی مانند بازی Half-LIfe Alyx و بازی Skyrim VR به قدرت بیشتری نیاز دارند. خوشبختانه، هر دو هدست میتوانند به رایانه شخصی شما متصل شوند تا بازیهای سنگینتر را اجرا کنید. همچنین از نظر ظرفیت ذخیرهسازی تفاوتی وجود ندارد و هردو با حجمهای ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی بهفروش میرسند.
هدست Pico 4 ز نظر وضوح صفحه نمایش نسبت به Quest برتری دارد. هدست Pico در هر چشم رزولوشن ۲۱۶۰×۲۱۶۰ و هدست Quest رزولوشن ۱۸۳۲×۱۹۲۰ را ارائه میدهد. آزمایشهای ما نشان میدهد که Pico قادر به تولید تصاویر واضحتری است و پیکسلهای جداگانه کمتر دیده میشوند تا تصویر شفافتری را ارائه دهد.
نرخ تازهسازی هدست Pico 4 به ۹۰ هرتز میرسد، در حالی که هدست Meta Quest 2 میتواند تصاویر را با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز نمایش دهد. هر دو هدست از فناوری صفحه نمایش LCD استفاده میکنند و صفحه OLED هنوز برای دو هدست موجود نیست.
ما همچنین آزمایش باتری را برای هر دو هدست انجام دادیم و متوجه شدیم که هدست Quest هنگام انجام بازی ها حدود ۲ ساعت دوام میآورد. این در حالی است که هدست Pico 4 گاهی با اوقات با بازیهای سبکتر چیزی حدود ۳ ساعت دوام میآورد. این به این دلیل است که پیکو هدست خود را با یک باتری با ظرفیت بیشتر نصب کرده است. در حالی که این یک پیروزی بزرگ برای پیکو است، کمتر کسی است که بتواند بیش از دو ساعت بهطور مداوم با هدستهای واقعیت مجازی بازی کند.
امکانات
در هردو هدست چند امکانات تجملی وجود دارند که به آنها اشاره میکنیم. یک دوربین در جلوی هدست Meta Quest 2 تعبیه شده است که به شما امکان میدهد محیط اطراف خود را سیاه و سفید مشاهده کنید در حالی که هدست همچنان به صورت شما بسته شده است. Pico 4 نیز ویژگی مشابهی ارائه میدهد که در آن میتوانید محیط واقعی خود را با جزئیات بیشتری ببینید. با این حال، Pico هنوز از این ویژگی برای ترکیب واقعیت با واقعیت مجازی استفاده نکرده است.
هدست Meta Quest 2 پشتیبانی از ردیابی دست را در اولین بهروزرسانی پس از عرضه به این هدست اضافه کرد. این به شما امکان میدهد بدون نیاز به کنترلر، منوها را پیمایش کنید، به سادگی بتوانید انگشتان خود را روی گزینهها نگه دارید و سپس برای انتخاب هر گزینه انگشتانتان را بهیکدیگر فشار دهید. با این حال، استفاده از کنترلرها هنوز هم بهترین راه برای انجام بازی است، بنابراین این ویژگی یک برد بزرگ برای Quest محسوب نمیشود. هر دو هدست فاقد ویژگیهای واقعیت مجازی پیشرفتهای مانند ردیابی چشم و واقعیت ترکیبی هستند، اما نبود چنین ویژگیهایی در این بازه قیمتی عجیب نیست. برای دستیابی به این ویژگیها باید یک هدست Meta Quest Pro تهیه کنید.
مجموعه بازیهای ارائه شده توسط یک دستگاه به همان اندازه مشخصات مهم است. در حالی که Pico 4 تا کنون چشمگیر بوده است، اما برای رقابت با Meta در این زمینه کمی کم میآورد. Pico 4 مجموعه مناسبی از بازیها از جمله بازیهای کلاسیک VR مانند بازی Arizona Sunshine، بازی Superhot VR و بازی Rec Room را ارائه میدهد. حتی برخی از بازیهای فوقالعاده مدرن مانند بازی Ragnarock و بازی Walkabout Mini Golf نیز در مجموعه بازیهای این هدست موجود هستند.
مشکل اینجاست که Meta Quest تقریباً به همه بازیهای Pico 4 دسترسی دارد، در حالی که دارای طیف قابل توجهی از عناوین انحصاری را نیز پوشش میدهد. بازیهایی مانند بازی Beat Saber، بازی Resident Evil 4 و بازی Lone Echo برخی از این عناوین هستند. همچنین برخی از بازیهای بینظیری هستند که نمیتوانید با Pico 4 آنها را تجربه کنید. بازیهای مانند Among Us VR، بازی Moss و بازی Tetris Effect: Connected از جمله این بازیها هستند.
این امکان وجود دارد که Pico در آینده مجموعه بازیهای خود را در آینده گسترش دهد، اما هیچ تضمینی وجود ندارد. از آنجایی که متا در سالهای اخیر چندین استودیوی بازیسازی واقعیت مجازی را خریداری کرده است، مجموعه بازیهای این هدست بیش از پیش خواهد شد.
سخن نهایی
هدست Meta Quest 2 و Pico 4 هدستهای واقعیت مجازی مشابهی هستند. هر دوی آنها طراحی همه کارهای دارند، دقیقاً از یک پردازنده استفاده می کنند و حتی یک مجموعه بازی تقریبا مشابه دارند.
Pico 4 با طراحی سبکتر و راحت تر، وضوح صفحه نمایش برتر و باتری بزرگتر از نظر سخت افزاری برتری دارد. اما Pico نمی تواند با Meta در تعداد بازیها رقابت کنید. همچنین Meta چند بازی انحصاری دارد، درحالی که تقریبا تمام بازیهای فروشگاه Pico 4 در هدست Quest 2 نیز موجود است. به همین دلیل ما پیشنهاد میکنیم هدست Meta Quest 2 را بهجای Pico 4 انتخاب کنید.